Bedrijfsvoering ontregelt

Wanneer een werknemer arbeidsongeschikt raakt, ben je als werkgever volgens de wet verplicht om de eerste 2 jaar minimaal 70% van het loon door te betalen. In de arbeidsovereenkomst of cao kunnen hierover afwijkende afspraken zijn vastgelegd. Naast de loondoorbetaling bij ziekte, zijn er vaak ook nog andere kosten die door blijven lopen, zoals verplichte loonheffingen van de Belastingdienst.

Een zieke medewerker kan de bedrijfsvoering ontregelen en de kosten kunnen behoorlijk oplopen. Eén dag verzuim kost zeker € 250,-. Daarnaast kan het voorkomen dat er bij (langdurige) arbeidsongeschiktheid een vervangende medewerker ingezet moet worden. Ook hierdoor nemen de extra kosten snel toe.

De juiste, weloverwogen keuze

Met een ziekteverzuimverzekering verzeker je de verzuimkosten in deze eerste 2 jaar. Daarnaast kun je rekenen op ondersteuning bij het voorkomen of terugdringen van verzuim binnen je bedrijf. Naast de loondoorbetaling ben je als werkgever namelijk ook verplicht om je  zieke medewerker weer zo snel mogelijk verantwoord aan het werk te krijgen. Hier komt veel bij kijken en je moet aan allerlei zaken op grond van wet- en regelgeving voldoen, denk aan de Wet Verbetering Poortwachter.

Graag helpen wij je bij het maken van een juiste, weloverwogen keuze. Wij gaan voor je op zoek naar de best passende oplossing voor jouw bedrijf. Met een goede verzuimdekking en dienstverlening kun je zelfs de verzuimduur tot wel 10% terugdringen!

Hoe kunnen we jou helpen?

Jouw pensioenregeling is een overeenkomst voor de langere termijn. Daarbij is het belangrijk dat je met een betrouwbare partij in zee gaat. Bij ons ben je geen nummertje, maar een warme relatie. Wij kennen je bij naam en we nemen de tijd. Want alleen als we jou, je bedrijf en je medewerkers écht leren kennen, creëren we de beste inzichten en oplossingen. Leer ons kennen!

Bekijk het APS-team

Zullen we jou bellen?

Wij leren je graag kennen! Laat hieronder je gegevens achter en we nemen contact op.