Zelf verzekeren?

Jouw werknemers zijn verplicht verzekerd voor de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). Je betaalt als werkgever een WIA-premie aan het UWV. Deze premie bestaat uit een vaste basispremie en een gedifferentieerde premie, die afhankelijk is van het risico.

Wanneer een zieke medewerker na 2 jaar nog (deels) arbeidsongeschikt is, dan blijft de werkgever nog maximaal 10 jaar verantwoordelijk voor de WGA-uitkering van deze medewerker. Hiervoor is een werkgever automatisch verzekerd bij het UWV. Werkgevers kunnen er ook voor kiezen om dit zelf te verzekeren. De werkgever wordt dan een zogenaamde ‘eigenrisicodrager’.

De juiste, weloverwogen keuze

Een Eigenrisicodragerverzekering is geschikt voor werkgevers die eigenrisicodrager zijn en zich willen verzekeren voor het financiële risico van het vergoeden van de WGA-uitkeringen die je als eigenrisicodrager moet betalen aan je (ex-)medewerkers met een WGA-uitkering. De verzekeraar vergoedt de uitkering aan de medewerkers en biedt deskundige begeleiding bij preventie en re-integratie. Wanneer je eigenrisicodrager bent, voer je zelf de regie en heb je een sterke invloed op de schadelastbeheersing.

Graag helpen wij je bij het maken van een juiste, weloverwogen keuze. Wij gaan voor je op zoek naar de best passende oplossing voor jouw bedrijf. Wij geven je inzicht in de huidige situatie van financiering van de risico’s en leggen de wet BeZaVa (Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschikheid Vangnetters) verder uit. Verder geven we uitleg over de verschillen en de voor- en nadelen tussen publiek of privaat verzekeren.

Hoe kunnen we jou helpen?

Jouw pensioenregeling is een overeenkomst voor de langere termijn. Daarbij is het belangrijk dat je met een betrouwbare partij in zee gaat. Bij ons ben je geen nummertje, maar een warme relatie. Wij kennen je bij naam en we nemen de tijd. Want alleen als we jou, je bedrijf en je medewerkers écht leren kennen, creëren we de beste inzichten en oplossingen. Leer ons kennen!

Bekijk het APS-team

Zullen we jou bellen?

Wij leren je graag kennen! Laat hieronder je gegevens achter en we nemen contact op.