Summa Groep zorgt voor financiële rust en zekerheid. We zijn een ambitieuze organisatie met jaren lange kennis en ervaring in huis. Met een team van ruim 170 collega’s stellen wij iedere klant in staat om financiële rust en zekerheid te bewaken. Summa Groep is de overkoepelende organisatie van vier toonaangevende bedrijfsonderdelen in onze branche; Acura, Summa Adviesgroep, APS Pensioen- & Inkomensteam en RISE&Partners. Samen zijn we een betrokken, deskundig en betrouwbare financieel dienstverlener in de breedste zin van het woord. We zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in diverse regio’s en blijven in beweging.

 

Voor ons bedrijfsonderdeel APS Pensioen- & Inkomensteam in Sint-Oedenrode zijn we op zoek naar een enthousiaste:

 

 Consultant Pensioen & Inkomen (fulltime)

Ben jij sales in hart en nieren? Haal jij het liefst nieuwe klanten binnen? Dan is dit je kans! 

 

Wie zijn wij?

APS Pensioen- & Inkomensteam geeft pensioen- en inkomensadvies aan de zakelijke markt in heel Nederland. In samenwerking met toonaangevende verzekeraars bedienen we al jaren een mooi scala aan MKB klanten.  

 

Als Consultant Pensioen & Inkomen kom je te werken in een hecht team van 21 gepassioneerde vakidioten met jarenlange ervaring in de wereld van pensioen en inkomen. Om een ultieme klantervaring te realiseren is er per klant een klantteam samengesteld, welke speciaal is afgestemd op de behoeften van de klant. Je werkt samen met collega’s van diverse specialismen zoals administratie, relatiebeheer, advies en consultancy. Per team heeft ieder zijn eigen verantwoordelijkheden binnen het proces, leer je van en met elkaar en bouw je samen aan de ultieme klantervaring.

 

Wat ga je doen?

Binnen een klantteam ben jij verantwoordelijk voor de werving van nieuwe zakelijke klanten en je beheert ze door ze periodiek te bezoeken. Tijdens je klantbezoek inventariseer, analyseer, adviseer en bemiddel je voor de klant en je zorgt voor een actieve cross-sell binnen de Summa Groep.

 

Taken en werkzaamheden

-          Werven en bezoeken prospects en bezoeken bestaande klanten en netwerkbijeenkomsten

-          Voorbereiden van een klantbezoek

-          Afspraken maken over de dienstverlening en de prijs in afstemming met Specialist en/of Relatiebeheerder

-          Zorg dragen voor een correcte uitvoering van een gedegen inventarisatie

-          Vastleggen inventarisatie, advies en afspraken met de klant

-          Adviseren op het terrein van pensioen- en inkomen

-          Pensioencommunicatie op locatie verzorgen

-          Zorgdragen voor de eindcontrole van adviesrapporten

-          Bemiddelen bij het afsluiten van pensioen- en inkomensvoorzieningen

-          Implementeren van een pensioen- of inkomensvoorziening bij de klant

-          Zorgen voor goede informatievoorziening aan collega’s

-          Bijhouden van de urenadministratie

 

Wat wij vragen

Voor de rol van Consultant pensioen en inkomen zijn we op zoek naar een echte buitendienstcollega. Je beschikt over een HBO+ werk- en denkniveau. Daarnaast beschik je over de vakdiploma’s of ben je bereid deze te gaan halen (Wft basis, Wft vermogen, Wft pensioen en Wft inkomen inclusief Permanent Actueel). Je komt het beste tot je recht als je beschikt over passie voor ons pensioen- en inkomensvak en een portie ondernemerschap om nieuwe saleskansen te benutten. Een jarenlange ervaring is geen harde eis, je motivatie en persoonlijkheid vinden wij veel interessanter. Een assessment maakt dan ook onderdeel uit van de procedure. Je houdt van de combinatie nieuwe klanten aan boord halen en klantrelaties opbouwen. Je bent gedreven, competitief, leergierig, resultaatgericht en commercie zit in je DNA. Beschrijven mensen uit jouw directe omgeving jou als enthousiast, betrokken en sympathiek? Dan zijn wij op zoek naar jouw! 

 

Wat hebben wij te bieden

Naast een passend salaris en goede secundaire voorwaarden, bieden wij jou als Consultant Pensioen & Inkomen een gave, leerzame werkomgeving waar veel ruimte is om jezelf te blijven ontwikkelen. Summa Groep kenmerkt zich als een platte organisatie met een open en informele cultuur. We zijn ambitieus, gedreven en betrokken bij elkaar. Bij ons zijn de lijnen kort en proberen we zo veel mogelijk ruimte voor initiatief en vertrouwen te geven. Je kunt rekenen op een top team om je heen vol kennis, vertrouwen en humor.

De groeiambities van onze organisatie en de interne samenwerkingen met de andere bedrijven binnen de Summa Groep biedt kansen voor onze medewerkers die meer uit hun carrière willen halen. De beste professionals werken tenslotte bij Summa Groep! Hoor jij hier ook bij? 

 

Reageer! 

Ben jij enthousiast geworden en wil je ons nog beter leren kennen? Reageer dan via Peter Lemmen, consultant van Personato via 0653893860 of p.lemmen@personato.nl. Personato verzorgt voor ons de werving en selectie. Voor vragen mag je ook altijd contact opnemen met Personato. Wij kijken uit naar jouw reactie!